Automobiliste ernstig gewond na frontale botsing op A15 bij Bemmel: weg uren dicht

videoBEMMEL - Op de A15 bij Bemmel is vlakbij knooppunt Ressen zondagmiddag een ernstig ongeval gebeurd, waarbij één inzittende ernstig gewond raakte. Twee auto's botsten frontaal tegen elkaar. De weg was tot tenminste 19.00 uur in beide richtingen afgesloten. 

De botsing was ontstaan doordat één van de twee auto's om nog onbekende reden op de verkeerde weghelft was geraakt. Een vrouwelijke bestuurder raakte volgens de politie ernstig gewond. De inzittende van de andere auto is door ambulancepersoneel nagekeken en is voor de zekerheid met eigen vervoer naar het ziekenhuis gegaan. Zij had ook een baby in de auto, maar die zou met de schrik zijn vrijgekomen.

De hulpdiensten rukten rond 16.30 uur massaal uit. Onder meer zeker drie ambulances, minstens twee brandweerwagens, politievoertuigen en een traumahelikopter snelden naar de plek van het ongeval.

Het stuk A15 is een autoweg waar maximaal 80 kilometer per uur gereden mag worden. De weg ligt in het verlengde van de snelweg A15. 

Volledig scherm
Hulpdiensten rukten massaal uit voor een ernstig ongeval op de A15 bij Bemmel. © Persbureau Heitink

Negeren rood kruis

Het verkeer wordt omgeleid. Echter zijn door de politie tientallen kentekens van auto's genoteerd, omdat de automobilisten een rood kruis negeerden. Zij kunnen dus een bekeuring op de mat verwachten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe