Volledig scherm

Ballonnen en applaus bij stille tocht omgekomen scooterrijder (fotoserie)

BEMMEL - Ruim 250 mensen kwamen woensdagavond in Bemmel bijeen voor een stille tocht ter nagedachtenis aan de 18-jarige Pieter uit Slijk-Ewijk. Dat meldt GelreNieuws. De jongen kwam zaterdagmorgen om het leven bij een eenzijdig scooterongeval in Bemmel.

Bij een veld naast het Overbetuwe College lieten de aanwezigen wensballonnen op en ontstaken ze fakkels. Daarna liepen ze een stille tocht naar de plaats van het ongeval.

Ook werd een minuut stilte gehouden, gevolgd door een luid applaus, aldus GelreNieuws.

Ongeval
Pieter kwam zaterdagmorgen om doordat hij door nog onbekende oorzaak rond 04.30 uur tegen een paaltje reed op de middengeleider in de Herckenrathweg in Bemmel. Hij was op slag dood.

Twitter
Zijn moeder plaatste een dag later een foto van haar zoon op Twitter, opgebaard in de huiskamer. „Ik wil mijn lieve, mooie, geweldige zoon laten zien”, zei ze. Dat leverde een storm aan reacties en steunbetuigingen op.

Bekijk een fotoserie van de indrukwekkende stille tocht. Foto's: Roland Heitink. Leest u dit artikel in de app? Klik dan HIER voor de fotoserie.

Op een veld naast het Overbetuwe College, de school van Pieter, verzamelden vrienden en kennissen zich rond 19:30 uur. Er werden fakkels aangestoken.

Volledig scherm

Daarna was er vanaf het Overbetuwe College een stille tocht naar de Herckenrathweg, de plek waar de 18-jarige Slijk-Ewijkenaar zaterdagochtend in alle vroegte verongelukte.

Volledig scherm
Volledig scherm

Tijdens de tocht door Bemmel droegen de deelnemers een lichtje.

Volledig scherm
Volledig scherm

Bij de plek waar Pieter verongelukte op de middengeleider in de Herckenrathweg werd een minuut stilte gehouden, werden kaarsjes neergezet en bloemen gelegd.

Volledig scherm
© Roland Heitink

Betuwe