Volledig scherm
Willem Rasing (links) van de Historische Kring met Anton Janssen en Willie Janssen van de Banneux Groep bij de kapel. Zij zeiden vorige week 'onthutst' te zijn over de sloopplannen. © Flip Fransen

Banneuxkapel Gendt blijft op zijn plek

GENDT - De Banneuxkapel aan de Schoolstraat in Gendt wordt niet gesloopt of verplaatst. De gemeente Lingewaard laat dit weten in antwoord op een brief van B06.

Deze politieke partij sprak haar bezorgdheid uit over het plan van de gemeente om de kapel te verwijderen, ten bate van nieuwbouwplannen rond de Martinuskerk.

Gerucht
De gemeente kwalificeert dat idee als niet meer dan een gerucht dat zou zijn ontstaan tijdens een presentatie van de nieuwbouwplannen in Gendt. Hier werden diverse meningen, ideeën en beelden over het plan geventileerd.

Grote waarde
Het college zegt met de projectontwikkelaar te hebben gesproken over het gerucht. Die stelt dat de toekomstige ontsluiting re realiseren is zonder sloop of verplaatsing van Banneuxkapel. Hier voegt het college aan toe dat de gemeente grote waarde hecht aan behoud van de kapel voor de Gendtse gemeenschap, als vroeg voorbeeld van een bewonersinitiatief.

Betuwe