Volledig scherm
Het kassengebied tussen Huissen en Bemmel. © VidiPhoto

Bedrijfskavels niet aan te slepen; Lingewaard bedenkt plannetje

BEMMEL/HUISSEN - Lingewaard heeft veel grote kavels verkocht aan logistieke bedrijven op Pannenhuis II in Huissen en Houtakker II in Bemmel. Omdat daar bijna geen ruimte meer is, wil de gemeente Agropark II, waar nog plek zat is, herbestemmen.

Bedrijventerrein Agropark II ligt aan de Karstraat tussen Bemmel en Huissen vlakbij de snelweg A15. Op het park zijn ondernemingen gevestigd die gelieerd zijn aan de land- en tuinbouwsector. Agropark II heeft nu nog de specifieke aanduiding ‘agribusiness’. ,,De kavels op het Agropark blijken vanwege hun specifieke bestemming moeilijk te verkopen. Terwijl er wel logistieke bedrijven zijn die daar graag een grote kavel willen afnemen. Daarom willen wij het gebied herbestemmen en de aanduiding agribusiness weghalen”, aldus wethouder Helga Witjes.

Welke partijen interesse hebben in een kavel op Agropark II, wil Witjes nog niet zeggen. ,,Eerst moet de herbestemming rond zijn.” Tegelgroep Nederland uit Andelst maakte eerder deze maand bekend een distributiecentrum te bouwen op Houtakker II.

Witjes heeft de gemeenteraad van haar plan op de hoogte gebracht. Of er een functieverruiming komt, ligt ook aan de provincie Gelderland en omliggende gemeenten. Die moeten akkoord zijn. Eind juni krijgt Lingewaard duidelijkheid. ,,Ik verwacht geen problemen. Het is niet zo dat we bedrijventerrein toevoegen, maar een bestaand terrein planologisch wijzigen.”     

Lingewaard is ook voornemens een strook grond, horend bij het naastgelegen glastuingebied Bergerden, bij het bedrijventerrein te trekken. ‘Dat is na een verkaveling logischer’, aldus Lingewaard.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe