Volledig scherm
Stroomfraude. © AD

Bedrijven in Huissen afgesloten van stroom na fraude

HUISSEN - Twee bedrijven op industrieterrein Pannenhuis tussen Huissen en Bemmel zijn door Alliander afgesloten van stroom. Dit omdat er fraude is gepleegd, zo bleek tijdens een controle vorige week door de gemeente Lingewaard, politie en Alliander.

Het nutsbedrijf doet aangifte en de betreffende bedrijven kunnen een naheffing verwachten.

In tegenstelling tot eerdere controles op hetzelfde industrieterrein zijn er geen overtredingen geconstateerd die verband houden met het telen van drugs en brandveiligheid. Burgemeester Marianne Schuurmans laat weten dat er dit jaar meer controles zullen volgen. ,,We willen met dit soort controles een signaal afgeven. Als je je inlaat met criminele activiteiten, kom je een keer aan de beurt.”

De controle maakt deel uit van het gemeentelijke veiligheidsplan. Bestrijding van ondermijning is een speerpunt. ,,Het kan niet zo zijn dat de goedwillende bedrijven in onze gemeente moeten lijden onder bedrijven met criminele intenties”, aldus Schuurmans, die dit ook al in de zomer van 2017 benadrukte, na een inval van de politie bij drie Huissense bedrijven. Destijds werden zaken aangetroffen die wijzen op de voorbereiding van de productie van drugs, het omkatten van auto’s en belastingontduiking. In 2016 werd op Pannenhuis een hennepkwekerij ontmanteld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe