Volledig scherm
Meer rood-witte schrikhekken en een nieuw laagje verf voor de haaientanden. © Erik van 't Hullenaar

Belijning toch alvast aangescherpt tegen ‘dijkduikelaars’

DOORNENBURG/ ANGEREN - Eigenlijk wilde Lingewaard niks aan de dijkwegen doen, totdat over een paar jaar op diverse locaties dijkverzwaring is uitgevoerd. Waarmee ook de discussie ‘motoren op de dijk’ even tot rust kon komen. 

Toch laat de gemeente dezer dagen wat kleinschalige werkzaamheden op het traject tussen Doornenburg en camping De Waay uitvoeren. 

,,We kregen klachten van aanwonenden over de zichtbaarheid”, verduidelijkt verkeerswethouder Johan Sluiter. 

,,Sommige lijnen en borden waren zo slecht en versleten, dat ter plaatse onbekenden in het donker de weg kwijtraakten.” Om ‘dijkduikelaars’ te voorkomen, is de belijning aan het zijkant van het asfalt weer strak getrokken en zijn enkele rood-witte schrikhekken geplaatst.

Het verzoek om lijnen in het midden van het asfalt te maken en de weg visueel in tweeën te delen is afgewezen: dat zou uitnodigen tot té hard rijden. Wat weer zou leiden tot 'dijkduikelaars'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe