Volledig scherm
Opening schoolplein Donatushof © Erik van 't Hullenaar

Bemmel volgt trend met nieuwe natuurspeeltuin

BEMMEL - Bemmel is een speeltuin rijker: De Torteltuin. Niet met alledaagse toestellen, maar met het gebruik van heel wat natuurelementen.

Het leukste aan het nieuwe speelplein? Guusje Janssen (9) uit groep 6 kan niet kiezen. „De touwbrug, de waterpomp, de boomhut. Ik vind het allemaal leuk.” Ook volgens Veerle Otters (9) spelen kinderen veel liever op deze speelplek dan op het oude plein.

Anders dan regulier speelplein

Met onder meer boomstammen, touwen en veel zand wijkt het plein sterk af van een regulier speelplein. En dat was ook precies het idee van directeur Mariken Goris van IKC Donatushof en Eetwinkel Polly in Bemmel. Woensdagochtend werd het plein feestelijk geopend.

„We hebben de leerlingen laten meedenken over de inhoud van het nieuwe speelplein. Ze hebben maquettes gemaakt en hun wensen zijn meegenomen in het ontwerp”, vertelt Goris. 

„Een buurtbewoner stelde jaren geleden al voor om de speeltuin, die vroeger op deze plek stond, weer op te bouwen”, zegt Jesper Polman van snackbar Polly. Samen met Lianne Duiven van GroenLinks zijn de mogelijkheden besproken. „De gemeente zei: ‘Leuk idee, maar dat kost geld’, dus hebben we instanties benaderd om de plannen te financieren”, aldus Polman. 

Nieuwe trend

Volgens Goris is een natuurspeeltuin de nieuwe trend. Met natuurlijke elementen kunnen kinderen zich helemaal uitleven. „Je ziet het overal in het land opkomen. Er liggen plannen om het speelplein op de andere locatie van de Donatushof, aan de Flierenhofstraat, ook te verbouwen.”

Behalve leerlingen van de de basisschool, kunnen buurtbewoners ook gebruik maken van de speeltuin. „Er zijn groentetuintjes die door omwonenden bijgehouden kunnen worden en bij ons kunnen picknickmanden en kleedjes opgehaald worden, voor als kinderen lekker in het gras willen zitten”, zegt Polman. „Een aanwinst voor de hele buurt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe