Volledig scherm
Een schietoefening op de Harskamp ISK. De militairen op de foto hebben niets met de rechtszaak te maken. © Emiel Muijderman

Bemmelse militair zwaaide met smeermes en dreigde een collega kapot te schieten

HARSKAMP - Na een geschiedenis van pesterijen vanuit een kliekje collega’s, kwam er een dag in Harskamp dat een Bemmelse militair zijn beheersing verloor. De 23-jarige militair moet van de militaire politierechter in Arnhem 400 euro boete betalen voor het bedreigen van een collega eind november 2017.

Aan de ontbijttafel op de ochtend van een schietoefening hield hij het mes waarmee hij brood smeerde dreigend vast en schreeuwde tegen een collega: ,,Ik steek je tussen je ribben”, en ook: ,,ik schiet je zo meteen kapot op de schietbaan”.

Tafelgenoten schrokken behoorlijk van de uitbarsting van de Bemmelnaar, die op dat moment slecht in zijn vel zat. De militair moest daarop langs de kant staan bij de oefening op het schietterrein, maar verder werd het uitgepraat en ging het zand erover, meende de militair.

Maar dat bleek niet helemaal het geval. Er was aangifte gedaan van de bedreiging tegen de pest-collega en het Openbaar Ministerie wilde daarvoor 600 euro boete opgelegd zien.

,,Daar was ik het niet mee eens omdat ik wil dat u ook de hele achtergrond met het pesten hoort”, stelde de Bemmelnaar. Hij gaf de bedreiging wel toe. Zijn advocate benadrukte dat een mes waar je een boterham mee smeert niet geschikt is om iemand mee neer te steken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe