‘Bestorming’ van kasteel: Iedereen wil kasteelheer worden in Doornenburg

DOORNENBURG - De tijd dat kastelen door een vijand werden bestormd, ligt al eeuwen achter ons.  Anno 2019 is zo’n ‘bestorming’ zelfs goed nieuws. Kasteel Doornenburg is op zoek naar een kasteelheer (m/v) en bestuurslid Doeko Pinxt heeft maar liefst 145 sollicitatiebrieven ontvangen.

 ,,We hadden van te voren bedacht dat we een kandidaat of zes op gesprek zouden uitnodigen, maar dat worden er waarschijnlijk meer. We hebben veel goede mensen om uit te kiezen.’’ 

,,De man-vrouwverhouding is ongeveer gelijk en het zijn mensen uit het hele land met een schat aan voor ons relevante ervaring en kwaliteiten”, zegt Pinxt.  

Parttimebaan van zestien uur

Volledig scherm
Kasteel Doornenburg met daarin gephotoshopt een menigte. © Rolf Hensel/GettyImages

De nieuwe kasteelheer of -vrouw gaat de vrijwilligers begeleiden, maar moet ook fondsen werven en publieksevenementen op het kasteel organiseren. Het gaat om een parttimebaan van zestien uur in de week. 

Voor Pinxt is de grote belangstelling ook een verrassing. ,,Maar wel een prettige. Het is een leuke baan en we hebben als kasteel ook veel aandacht gehad. In de landelijke media, maar ook omdat we deze vacature landelijk hebben uitgezet.

Daarnaast leverde het overlijden van Rutger Hauer het kasteel veel extra bezoekers en bezoek aan onze website op. Dat heeft vast ook een rol gespeeld in het grote aantal sollicitanten.” 

Sollicitatiegesprekken in september

Alle briefschrijvers krijgen begin september een reactie op hun brief. Pinxt denkt later die maand de sollicitatiegesprekken te voeren.

,,Daar zijn onze vrijwilligers ook bij betrokken, dus het is nog even puzzelen met de precieze data.”     

Volledig scherm
Kasteel Doornenburg © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe