Volledig scherm
PREMIUM
De dominicanen zijn maandag aan hun voettocht naar Rotterdam begonnen en laten Huissen definitief achter zich. © Gerard Burgers

Betuwse dominicanen wandelen in habijt naar nieuw thuis in Rotterdam

HUISSEN - Drie dominicanen verlaten vandaag hun klooster in Huissen en wandelen in etappes naar een nieuw thuis in het hart van Rotterdam. De pelgrimstocht markeert het einde van hun tijd in Huissen, waar nog vier broeders blijven.

In Gods genade op weg naar een nieuw thuis. Zo kun je de wandeltocht die drie Huissense dominicanenbroeders vanaf vandaag maken het beste omschrijven. De pelgrimstocht gebeurt in de geest van Dominicus Guzmán, die in 1216 de Rooms-katholieke bedelorde stichtte. „Dominicus liep duizenden kilometers door heel Europa. Uitgeput door het vele reizen stierf hij in 1221. Hij was helemaal op”, weet vertrekkend broeder Michael-Dominique Magielse (46 jaar).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe