De Ceintuurbaan in Elst, met rechts de vrijstaande woningen aan de ventweg Germaan. Het terrein tussen de watergang en de Linge, links, is nu in beeld als bouwlocatie voor tweehonderd woningen. Het schouwpad, links langs het water, is in 2018 al op verzoek van de omwonenden afgesloten voor wandelaars.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ceintuurbaan in Elst, met rechts de vrijstaande woningen aan de ventweg Germaan. Het terrein tussen de watergang en de Linge, links, is nu in beeld als bouwlocatie voor tweehonderd woningen. Het schouwpad, links langs het water, is in 2018 al op verzoek van de omwonenden afgesloten voor wandelaars. © Erik van 't Hullenaar

Bewoners Elst raken vrij uitzicht kwijt en zijn boos: ‘Ik heb hier net een heel duur huis gekocht’

ELST - Nu genieten bewoners van de Germaan in Elst nog van privacy en een vrij uitzicht achter hun woningen. Straks staat daar een woonwijk. De gemeente Overbetuwe stemt in met woningbouw tussen de noordrand van Westeraam en de Linge, tot woede van omwonenden.  

44 reacties

 • Frank van de Berg

  1 maand geleden
  In Elst krijgen ze nu wel heel erg veel last van sterallures als het je niet bevalt dan zet je dat duren huis maar weer tekoop er aan verliezen hoef je niet in deze tijd kun mooi een hutje op de hei kopen heerlijk toch.
 • Thijs Pouwelsen

  1 maand geleden
  Hoe halen ze het in hun hoofd om een wandelroute af te laten sluiten. Net goed dat ze nu de deksel op hun neus krijgen.
 • Patrick de Winter

  1 maand geleden
  En bovendien, dat water is níet de Linge. Maar evengoed moet dat water wel blijven natuurlijk, die is natuurlijk ook net aangelegd.
 • Patrick de Winter

  1 maand geleden
  Zolang de bomen allemaal maar kunnen blijven staan. Of hooguit verplaatst kunnen worden. Kap alsjeblieft geen bomen.
 • Frits Vanzuilen

  2 maanden geleden
  Fantastisch nieuws. Allereerst Karma voor de asociale bewoners daar die het nodig vonden om een fijn wandelpad af te laten sluiten omdat ze menen meer rechten te hebben dan mensen met een minder besteedbaar inkomen. Bijzonder dat dat soort mensen wel alle gemakken van dit prachtig dorp willen maar niet de "lasten". Wat een fanta kans voor deze bewoners om in de toekomst te socialiseren. Er is gewoon woningnood dus hartstikke logisch. Verhuis als het je niet bevalt.
 1. De dag dat corona verpleeghuis De Lingehof binnenkwam: ‘Al die zieke mensen maken je verdrietig’
  PREMIUM
  1

  De dag dat corona verpleeg­huis De Lingehof binnenkwam: ‘Al die zieke mensen maken je verdrietig’

  BEMMEL - Ondanks de aanwezigheid van het coronavirus op de afdeling, slaat ze een arm om haar bewoners heen. Wel zit die arm veilig in een lange isolatiejas. ,,Maar we proberen zo normaal mogelijk met onze bewoners om te gaan. Ik geef hun ook een hand, maar ik draag dan wel beschermende handschoenen. Daaraan zijn ze al gewend geraakt”, zegt de 28-jarige verzorgende Tara Strootman.

Betuwe