Volledig scherm
© ANP

Binnendijks: Bouwpastoors

De zomer ontploft. Schepen kunnen zich amper tussen de kribben bewegen. Binnendijks mag het laatste beetje drab in sloten niet meer worden gebruikt om uitdrogende tuinen nat te maken. Thuis lijdt zelfs onze barbecue aan oververhitting, met als symptoom een chronische metaalmoeheid. Ik ben geen liefhebber van zuurkool, maar alleen al de gedachte aan stamppot kan me nu laten verlangen naar de winter. 

De Betuwe smeert zich in met factor 11 in het kwadraat, en toch heerst de tropenkolder. En dan heb ik het niet over het Gendtse golfkarretje dat aan z’n eigen handicap ten onder is gegaan. Bejaarden mogen er nu gelukkig gebruik maken van een auto, waarin wel een airco zit. 

Joop Brons

Joop Brons is columnist bij De Gelderlander. Hij heeft jarenlang als journalist gewerkt. De Huissenaar verbaast zich nog steeds over wat er zich afspeelt in de Betuwe.
Klik voor eerdere columns

Nee, ik bedoel die eigenaardige drang om allerlei peperdure projecten te bouwen. Hoe de bevolking van Heteren zelf een winkelhart uit de grond wil stampen. In dit miljoenenproject is plaats voor een nieuw soort combinatiewinkeliers: pizzabakkende groenteboeren en broodverkopers die bakfietsen aanbieden. 

Maar ik lees ook hoe het Overbetuwse raadslid Jackie Versluis de kostbare aanpassing van de raadszaal in Elst verdedigt. ,,Bij de huidige opstelling met die collegebanken waar de raadsleden zitten is het te veel eenzijdig zenden”.  Geef die vrouw een praktische keukentafel. Veel gezelliger en in ieder geval begrijpelijker.

Nog zo’n vreemde bouwkronkel. Afgelopen weekeinde werd bekend dat het Dominicanenklooster in Huissen leegloopt. De zes paters voor wie een flink stuk werd aangebouwd, vertrekken al voordat de nieuwbouw is geopend. Ze gaan naar Rotterdam, maar het klooster weet niet waarom. Trouwens ook niet wat de verbouwing kost. Als de laatste vier paters beginnen te jokken, wordt het tijd dat Marianne Schuurmans ook daar gaat informeren of ze wel genoeg vocht binnenkrijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe