Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

Binnendijks: Wablief?

ColumnEen paar weken geleden zat ik met dopjes diep in m’n oren gepropt in een bioscoop. Het geluid in de filmzaal was kennelijk afgestemd op gehoorgestoorden die hun elektronische oren op het nachtkastje hadden laten liggen. Sodemerakels, wat een pokkeherrie. Het kabaal overtrof ruimschoots de heksenketel in het Britse Lagerhuis bij een willekeurige discussie over de Brexit.

Het lijkt of de hele wereld verzuipt in herrie. Iedereen schreeuwt, bij voorkeur gelijktijdig en liefst zo hard mogelijk. Feestjes zijn uitsluitend bedoeld voor muzikanten die met hun decibellen elke poging tot feliciteren overstemmen. In de file rijdt er altijd wel een bonkende radio op vier wielen voor of achter je. Misschien zelfs van een Rijdende Rechter op weg naar de volgende geluidsoverlast.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe