Boer Louis doet iets unieks in Park Lingezegen: ‘Het is mijn levenswerk’

VIDEOBEMMEL - Het biologische landbouwbedrijf De Natuurakkers in Park Lingezegen ontwikkelt zich voorspoedig. De pachters Louis en Corrie Dolmans vielen afgelopen week in de prijzen. Ze werden tweede bij de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2019, waaraan bedrijven uit het hele land meedoen. ‘Doordat op het bedrijf volledig vanuit de behoeften van de natuur wordt gedacht, ontstaat een uniek natuurinclusief landbouwbedrijf’, oordeelt de jury. 

„Een grote eer”, vindt Dolmans (68). „Het is mijn levenswerk. Ik stop er al mijn kennis en passie in.”

De Natuurakkers liggen op een terrein van ongeveer 32 hectare. Er worden vooral oude graansoorten, zoals rogge, emmer en spelt, verbouwd.

Verder bestaat het land uit brede bloemen- en kruidenstroken, 8 km (vlecht)heggen, weilanden en een buitenleslokaal. „We boeren biologisch-dynamisch. We bewerken het land om de natuur en de vogels te beschermen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe