Volledig scherm
PREMIUM
Jonge Kracht, nu nog op Sportpark Schalkhof. © Fons Sluiter

Bouwterrein Jonge Kracht in Huissen vervuild met asbest, glas en plastic

HUISSEN - De werkzaamheden op het toekomstig sportpark van Jonge Kracht in Huissen liggen stil. Het terrein aan de Polseweg is vervuild met asbest, glas en plastic en moet worden gesaneerd.

Quote

We lopen op dit moment weliswaar zes tot zeven weken achter, maar dit heeft geen consequen­ties voor de opleverda­tum

Gemeentewoordvoerder

Wie verantwoordelijk is voor de vervuiling is onbekend. Volgens Lingewaard gaat het om een illegale storting. ,,Een gedeelte van de bestemde grond heeft jaren vrij en ongebruikt gelegen. Helaas is ergens in die periode illegaal gestort. Toen deze vervuiling werd aangetroffen, hebben we meteen de werkzaamheden stilgelegd en de vervuiling laten onderzoeken”, meldt een gemeentewoordvoerder.

Het grondwerk ligt al een maand stil. Lingewaard hoopt dat er binnen twee weken weer gestart wordt met de bouw.  ,,We lopen op dit moment weliswaar zes tot zeven weken achter, maar dit heeft geen consequenties voor de opleverdatum. In de planning is namelijk ruimte om vertragingen in te halen. Zoals afgesproken zijn begin volgend jaar het clubgebouw, de grasvelden en de kunstgrasvelden gebruiksklaar”, aldus de gemeentewoordvoerder. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe