Brandstichting en ME-charges, Tygo (12) heeft even geen zin meer in wedstrijden van Vitesse

videoHUISSEN - Tygo (12) uit Huissen is het zat. Hij zat met zijn vader zondag in  GelreDome naar de eredivisiewedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht te kijken toen er ineens zwaar vuurwerk werd afgestoken in het stadion. Na de wedstrijd moest de ME charges uitvoeren. ‘Als het voetbal zo doorgaat is het niet meer veilig voor iedereen’, schrijft hij in een brief aan de KNVB en Vitesse. 

19 reacties

 • Marcel Rijkers

  2 maanden geleden
  Ik hoop dat al die idioten bij het voetbal blijven en niet ook andere sporten gaan verzieken! Kei en kei hard aanpakken is het enige wat helpt, waarom kunnen de personen van de avondklok rekken wel echt aangepakt worden, en dit volk een hand boven hun hoofd gehouden worden?? Ik snap er helemaal niks meer van van het strafrecht….(hoezo recht??)
 • Gerard Brussen

  2 maanden geleden
  De bronbestrijding is lastig, toch geen “supporters” meer toelaten van de bezoekende clubs is een optie. Voor wat het uitvak van Vitesse moet/kan een hoger plexiglas geplaatst worden, zodat niets meer op het veld gegooid kan worden. Ook kan een net geplaatst worden in sommige stadions, welke geen hindernis hoeft te zijn naar de wedstrijd te kijken. Alles bij elkaar is het toch van de zotte, dat deze maatregelen moeten worden toegepast.
 • Fred Schuit

  2 maanden geleden
  Knul, je trekt eigenlijk zelf al een beetje de conclusie. Het is een sport voor en door tokkies. Ik raad je aan te kiezen voor een sport die wel sportief is.
 • Tinus Timmerman

  2 maanden geleden
  Begin eerst eens met het schoonvegen van het vak waar de rotzooi vandaan komt. Zowel het uitvak of erger, een thuisvak. Wedstrijd stilleggen en het gehele vak naar buiten dirigeren onder begeleiding van ME. Zet ze in de bussen en voer ze af naar een plek om ze vervolgens enkele uren vast te houden. De goede komen dan vanzelf een keer in verzet als hun wedstrijd wordt afgepakt, en wijzen vanzelf de daders aan. Straf met stadion- en omgevingsverboden samen met een boete en betalen van de kosten.
 • Dirk de Vries

  2 maanden geleden
  Moet je optreden tegen excessen. Jazeker. Audit CIV laat overigens zien dat autoriteiten en clubs al jaren slapen op dit gebied. Net zoals clubs en autoriteiten al jaren slapen om die supporters die zich wel gedragen ook als zodanig te behandelen. Iedereen die hard roept om maatregelen. Top. Helemaal gelijk. Roep ook even dan heel hard om de andere supporters normaal te behandelen. Kan er een boek over schrijven. Gr. Vader die met zoon voetbal bezoekt

Betuwe