Volledig scherm
De brandweer in Haalderen was druk bezig met het weghalen van een tak bij een woning. © Dylan Jünemann/Persbureau Heitink

Brandweer druk met tak die op woning en serre in Haalderen dreigde te vallen

HAALDEREN – Een grote tak die van een boom was gescheurd aan de Van der Mondeweg te Haalderen hing er dusdanig gevaarlijk bij, dat de brandweer donderdagavond is opgeroepen om hem te verwijderen. 

Omstreeks 18:53 uur kreeg de brandweer de melding van de stormschade. Eenmaal ter plaatse bleek dat een grote tak gescheurd van de stam. De tak hing zeer gevaarlijk boven een serre en een slaapkamer met dakkapel. De brandweer heeft de situatie bekeken en vond het dusdanig gevaarlijk, met de weervoorspelling in het vooruitzicht, dat zij tot actie is overgegaan. 

De hoogwerker van Arnhem werd opgeroepen om bijstand te verlenen. Toen de hoogwerker ter plaatse was, werd een weghelft van de Van der Mondeweg afgesloten. De politie heeft het verkeer geregeld. De brandweer van Arnhem en Bemmel zijn ruim een uur bezig geweest om het karwei te klaren. Ze hebben de tak vanaf het beginpunt met beleid in stukken gezaagd en naar beneden gegooid.

Het verkeer ondervond er al deze tijd lichte hinder van. De bewoners waren zeer opgelucht en gaven aan weer fijn te kunnen slapen. Het idee dat de grote tak op de serre en dakkapel kon vallen was geen prettig idee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe