Volledig scherm
© Venema Media

Buitenspeeldag Huissen failliet, maar bezig met doorstart

HUISSEN - De Stichting Buitenspeeldag Huissen is failliet. Na het op het laatste moment afgelasten van de speeldag op 12 juni door het slechte weer zijn de gemaakte kosten fataal geworden. Voorzitter en oprichter Patricia Wolff hoopt in 2020 wel een herstart te maken.

,,Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en werken met een krappe begroting. We hebben dit jaar wel kosten gemaakt, maar door de afgelasting op het allerlaatste moment waren er geen inkomsten. We hebben nu een schuld van ongeveer 600 euro. Dat is voor een organisatie als de onze meteen noodlottig”, zegt Wolff.

De kramenverhuur en verzekering zijn nu ook de voornaamste schuldeisers van de failliete stichting. 

Afgelast bij noodweer

Op twaalf juni stond alles al klaar op het Raadhuisplein in Huissen, maar het slechte weer maakte afgelasting noodzakelijk.

,,En we hebben wel kosten gemaakt. Met het huren van kramen en afsluiten van een verzekering als grootste kostenpost. Juist omdat we geen winstoogmerk hebben staat de financiële draad altijd strak gespannen, die is door deze afgelasting geknapt.”

Wolff hoopt in 2020 wel weer een Buitenspeeldag in Huissen te organiseren. Het evenement trekt veel kinderen en voor hen was de afgelasting eerder deze maand een grote teleurstelling.

,,Het lijkt om kleine bedragen te gaan, maar dat zijn het voor een organisatie die helemaal op vrijwilligers draait niet. We hebben ongeveer 1.500 euro nodig om een doorstart te maken. Die hoop ik door sponsors en crowdfunding te vinden”, zegt Wolff.

Donaties zijn welkom op NL 39 RABO 01240 10 458. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe