Volledig scherm
Op sportpark De Poel in Angeren zijn dertig tot veertig nieuwbouwwoningen gepland. © ANP

Buren onaangenaam verrast door woningbouw op sportpark Angeren

ANGEREN - Omwonenden van sportpark De Poel in Angeren zijn verrast over de nieuwe plannen voor de voetbalvelden. Lingewaard, SV Angeren en handbalvereniging Angeren willen het terrein herinrichten en op een deel woningen bouwen. Buurtbewoners voelen zich gepasseerd.

 ,,Wij zijn niet gekend. Dat lijkt ons geen correcte handelswijze”, meldt Ben Maasman, bewoner van de Kampsestraat.

Maasman zegt te spreken namens de vijf directe buren van het sportpark. Graag ziet hij dat zij worden betrokken bij de uitwerking van de plannen. Naar verluidt worden er dertig tot veertig woningen op De Poel gebouwd en om dat mogelijk te maken levert de voetbalclub een speelveld en een oefenhoek in. Ter compensatie worden een of twee grasvelden van de SV vervangen door kunstgras.

‘Handbalklucht’

Het bouwplan doet Maasman denken aan de ‘handbalklucht’ van een aantal jaren terug. ,,Ook toen werd de functie van het handbalveld gewijzigd, zonder daarin de buren te kennen. Wat volgde waren onnodig veel gesprekken met de gemeente, politie en sportclubs. Uiteindelijk kwam er een oplossing, maar het duurde een poos.” 

Maasman begrijpt ook niet waarom op De Poel wordt gebouwd en niet  verderop, op een braakliggend terrein ten oosten van de Kampsestraat. ,,En waarom moeten op een deel van het sportpark dure kunstgrasvelden aangelegd worden, terwijl op korte afstand aan de Polseweg een nieuw sportpark wordt aangelegd voor Jonge Kracht? Waarom kan dat niet door twee verenigingen worden gebruikt?”

Burgemeester en wethouders hebben een boze brief van Maasman ontvangen. Lingewaard geeft aan geen uitspraken te doen over kwesties waar privé-personen bij betrokken zijn, maar dat met de ontwikkelaar wordt afgesproken dat omwonenden bij de uitwerking worden betrokken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe