Volledig scherm
Een hennepkwekerij. © Anton Kappers

Burgemeester sluit drugspand in Huissen

HUISSEN - Een woning aan de Isidorusweg in Huissen is vrijdag gesloten door burgemeester Marianne Schuurmans. Het betreft het pand waar op 20 januari brand uitbrak. De oorzaak bleek een hennepkwekerij.

De hennepkwekerij bevond zich in een kas waar in 2014 ook al een hennepkwekerij was gevonden. De gemeente Lingewaard kan woningen, erven en ruimten laten sluiten wanneer drugs wordt gevonden. De Huissense woning, opstallen en het perceel gaan drie maanden dicht.

Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres teniet doen, de rust in de omgeving terugbrengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen, schrijft Lingewaard in een persbericht. ,,Hennepkweek is levensgevaarlijk en strafbaar. Het is geen onschuldige hobby”, zegt burgemeester Schuurmans. ,,Een hennepkwekerij in een pand kan brand, wateroverlast, kortsluiting of een ontploffing veroorzaken en is daarmee een groot gevaar voor bewoners en omwonenden. In deze woning was de brand ontstaan door geknoei met de meterkast. Levensgevaarlijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe