Hulpverlening na het ongeluk tussen een fietser en een automobilist, die vervolgens met haar voertuig weer op de aanhangwagen van een bestelbus knalde (inzet), op de rotonde Stadswal met de Huismanstraat in Huissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverlening na het ongeluk tussen een fietser en een automobilist, die vervolgens met haar voertuig weer op de aanhangwagen van een bestelbus knalde (inzet), op de rotonde Stadswal met de Huismanstraat in Huissen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Buurt eist ingrijpen nadat vrouw (79) zwaargewond raakt bij ongeluk in Huissen: ‘Het is een racebaan’

Update | Met videoHUISSEN - Om- en aanwonenden van de Stadswal in Huissen eisen dat de gemeente Lingewaard een einde maakt aan de in hun ogen levensgevaarlijke verkeerssituatie op de doorgaande route. Ze reageren daarmee op het zware ongeval van maandagochtend, waarbij een fietsster zwaargewond raakte.

21 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  5 maanden geleden
  De bestuurster van de auto had te veel gedronken. DAT IS DE OORZAAK van dit ongeluk, de discussie kan dus gestopt worden..
 • Caroline Demon

  5 maanden geleden
  @Bart Beetje makkelijk om het op de bejaarden af te schuiven. Deze rotonde ligt notabene naast een groot appartementen complex waar senioren wonen en bij Sancta Marion (verzorging). Daarnaast worden er nu ook nog eens luxe appartementen bij gebouwd waardoor de weg half is afgesloten. Met zo'n situatie in je gemeente moet je als gemeente juist alles in het werk stellen om onveiligheid en onnodig verkeer te voorkomen.
 • Bart Hoedemaker

  5 maanden geleden
  Nee niet nog meer drempels en maatregelen aub, ik zit dagelijks op de weg wordt nu al ram gek van dat gestuiter overal. Ik zie elke dag enorme problemen met senioren in het verkeer en dat zie je ook met deze ongelukken. Vergrijzing probleem. Dat ga je niet oplossen door het verkeer maar naar hun hand te zetten en af te remmen. Vroeger reed ik in 15 min naar Nijmegen tegenwoordig duurt het 45 min door alle obstakels
 • K Nijs

  5 maanden geleden
  Rotonde's waar naast auto's ook relatief veel vrachtverkeer én veel fietsers rijden, zijn hartstikke onveilig. Onbegrijpelijk dat wethouder Sluiter nog zo'n rotonde erbij wil hebben bij de kruising Ressensestraat / Snelle Fietsroute RijnWaalPad.
 • Caroline Demon

  5 maanden geleden
  @D Dam. Vanaf Industrieterrein Pannenhuis naar de Pleijbrug door Huissen zijn zeven(!) rotondes, Karstraat bochten en een gevaarlijke kruising bij de Valom. Daarnaast heeft de Stadswal niet eens een stoep. De gehele dag door vrachtwagens die door Huissen heen denderen. De vrachtwagens van Koeltransport Aalsmeer, Koeltrans Angeren en Selman/Ten Riele rijden ook nog eens totaal onnodig 's avonds en 's nachts door Huissen . Deze Huissense ondernemers houden totaal geen rekening met de bewoners.