Volledig scherm
Sporthal De Bongerd in Bemmel. foto: DG

Buurt is muziekoverlast uit Bongerd in Bemmel beu

BEMMEL - Omwonenden van sporthal De Bongerd in Bemmel vinden het tijd dat de gemeente Lingewaard actie onderneemt tegen de overlast die zij ervaren van muziek uit het gebouw aan de Sportlaan. Ze zouden tot nu toe nul op rekest hebben gekregen, reden voor Maarten van den Bos van de PvdA om burgemeester en wethouders om opheldering te vragen.

Zo wil het raadslid graag weten welke activiteiten precies zijn toegestaan in De Bongerd. Dit omdat de bewoners vrezen dat uitbater Jan Groot Antink 'meer een meer evenementen wil organiseren zoals beurzen, bruiloften en feesten'. Een paar jaar geleden wilde hij dat ook; toen kreeg hij daarvoor geen toestemming. De gemeente gaf destijds aan de overlast niet verder te willen verhogen. Bovendien wilde ze plaatselijke horeca beschermen.

De beheerder wil niet ingaan op de klachten.

Inzet
Van den Bos' inzet is dat bewoners, gemeente en ondernemer met elkaar om tafel gaan en afspraken maken. „Dat kan misschien de kou uit de lucht halen. Afspraken kunnen ervoor zorgen dat de beheerder een boterham kan verdienen en bewoners niet hoeven klagen.”

Betuwe