Volledig scherm
© Thinkstock

'Camera op dijk in Huissen kansloze missie'

HUISSEN - Snelheidscamera's op de dijk zie je op kilometers afstand. En dus zal de pakkans zo ongeveer nul zijn. Het is om deze reden dat Lingewaards burgemeester Marianne Schuurmans niet voelt voor mechanische controle.

De VVD vroeg er donderdagavond opnieuw om, tijdens de raadsvergadering. Controle moet er volgens fractievoorzitter Matthew van de Woerdt voor zorgen dat motorrijders zich aan de weekendafsluiting houden op de dijken.

Dure grap
Schuurmans zei eerder al dat de investering in deze apparatuur niet valt terug te verdienen omdat boetes worden geïnd door het Centraal Justitieel incassobureau in Leeuwarden.

Veiligheid belangrijker
Van de Woerdt vindt de pakkans niet zo relevant. „Het gaat mij niet om het uitschrijven van bekeuringen, het moet veiliger worden."

Maar Schuurmans betwijfelt of flitspalen de dijk echt veiliger maken. „Je moet haast de hele dijk vol zetten met apparaten want anders geven ze weer gas zodra ze aan een kast voorbij zijn gekomen."

Cijfers
Daarnaast wijzen politiecijfers volgens de burgemeester uit dat de dijk echt niet op nummer 1 staat als het gaat om gevaarlijke wegen.

Schuurmans stelt dat wanneer de raad flitspalen wil, ze daar zelf budget voor moet zien te vinden. Liever steekt ze geld in 'boeven vangen' en bestrijding van bijvoorbeeld huiselijk geweld.

Betuwe