‘Caravangate’ Huissen laait weer op

HUISSEN - Lingewaard probeert een einde te maken aan het stallen van caravans in Huissense kassen, maar echt vlotten wil het niet. Het opleggen van een dwangsom voor een tuinder aan de Rietkamp moet daar verandering in brengen.

Volledig scherm
Vader Johan en zoon Dennis Mom uit Huissen hebben in de voormalige varkensschuren caravans gestald. © Archieffoto VidiPhoto

De gemeente heeft de tuinder laten weten dat de loods per 1 juli leeg moet zijn. Als de Huissenaar dat nalaat, volgt een dwangsom. ,,Het stallen van caravans op die plek mag niet; het bestemmingsplan staat dat niet toe. We zijn als gemeente erg coulant geweest de afgelopen jaren, maar de illegale caravanstallingen frustreren de ontwikkelingen van het gebied; we willen de glastuinbouw daar juist een boost geven”, vertelt wethouder Theo Janssen. 

Lingewaard strijdt al jaren tegen de caravanstallingen in en rond de Rietkamp in Huissen. Tuinders zien het stallen van caravans en campers als een extra inkomstenbron in een moeilijke tijd.  ,,We hebben voldoende vierkante meters industrieterrein beschikbaar. Daar mag het wel. Iedereen moet zich aan de regels houden, zo moeilijk is het niet”, vertelt Janssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe