Volledig scherm
Carla Claassen uit Bemmel, de nummer twee van de Gelderse kieslijst voor de SP. © Gerard Burgers

Carla Claassen op nummer twee provinciale lijst SP

BEMMEL - Carla Claassen, de fractievoorzitter van de SP-fractie in Lingewaard, is door de leden van haar partij op plaats twee van de provinciale kieslijst gezet. 

Komend jaar,  op 20 maart, worden de verkiezingen voor Provinciale Staten en daarmee indirect de Eerste Kamer gehouden. Claassen is door de ledenvergadering van de SP op plaats twee gezet, achter lijsttrekker Maurits Gemmink uit Ulft.

De Bemmelse Claassen (46) denkt het werk als Statenlid te combineren met haar taak als fractievoorzitter van de SP in Lingewaard. ,,Ik heb de vergaderschema's al naast elkaar gelegd. Voor mijn raadswerk is donderdag de vergaderdag, voor de provincie is dat de woensdag. Dat gaat dus goed samen", zegt Claassen die na een ernstig auto-ongeluk in 2001 op een rolstoel is aangewezen en zich volledig op politiek kan toeleggen. ,,Ook daarom is deze combinatie voor mij goed mogelijk, naast een volledige baan had dat natuurlijk niet gekund", zegt de Bemmelse.

Carla Claassen ziet ook inhoudelijk voordelen. ,,De gemeente is voor veel zaken van de provincie afhankelijk, dan is het handig om met meer kennis je raadswerk te doen. Aan de andere kant is de gemeente Lingewaard nu niet in de staten vertegenwoordigd, daar zal ik het geluid van iemand uit een gemeente met veel dorpskernen goed naar voren brengen.”

De SP heeft momenteel zes zetels in Provinciale Staten, dus met haar tweede plaats op de kieslijst is de kans om gekozen te worden vrij groot. Dat geldt niet voor Maria Janssen, ook raadslid voor de SP in Lingewaard. Zij staat op de provinciale lijst op plaats 27. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe