Wendy Meyer poogt haar klanten tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk online te helpen.
Volledig scherm
Wendy Meyer poogt haar klanten tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk online te helpen. © Erik van 't Hullenaar

Carriereswitch deed Huissense Wendy goed, tot de coronacrisis kwam

HUISSEN - Van HR-manager tot schoonheidsspecialiste: een vrij opvallende carriereswitch. Het legt Wendy Meyer (43) uit Huissen geen windeieren: ze is genomineerd als Beste Nieuwkomer van het Jaar. Al is dat nu even net wat minder belangrijk.

Wendy Meyer (43) had een drukke baan als HR-manager bij schoonmaakbedrijf CSU in Uden. Met 3.500 werknemers, 10 HR-medewerkers en 6 casemanagers onder haar hoede kon ze als kostwinner elke maand een riant salaris tegemoet zien. Ze reed ruim 60.000 kilometer per jaar, in een auto van de zaak. 

Raar opkijken

Toen de Huissense in oktober 2018 tegen haar baas vertelde dat ze ontslag wilde nemen om aan de opleiding tot schoonheidsspecialiste te beginnen, keek hij dus wel even raar op. Net als veel mensen in haar omgeving. Zoveel zekerheid weggooien om schoonheidsspecialiste te worden, dat was een beslissing die niet iedereen direct begreep.

 ,,Ik dacht op een dag: ik heb een heel mooie baan, maar word ik hier nu echt blij van? Voor altijd?” Het antwoord was nee, en Wendy ging terug naar wat ze wilde doen toen ze klaar was met de middelbare school. ,,Om allerlei redenen heb ik dat toen niet gedaan. Nu was de tijd. Ik ging parttime werken in een andere functie bij CSU, en begon met studeren.”

Quote

Ik heb een mooie baan. Maar word ik hier voor altijd blij van?

Wendy Meyer

Inmiddels heeft Wendy de opleiding afgerond, een prachtige praktijk in haar garage en een klantenbestand van zo’n 300 mensen. Omdat ze tijdens de scholing al merkte dat haar passie specifiek bij huidverbetering ligt, volgt de moeder van 4 kinderen nu de opleiding tot medisch schoonheidsspecialiste. 

Veel dieper dan de huid

,,Als je iemand met huidproblemen kunt helpen, werkt dat veel dieper dan de huid zelf. Iemand die gebukt gaat onder acne durft met een helder complex weer te gaan studeren. Een ander die littekens heeft en daardoor geen relatie aangaat krijgt een beter zelfbeeld. En maakt misschien de stap om te gaan daten. Dat vind ik heel mooi aan dit vak.”

Goed nieuws op Curacao

Dat Wendy bij de top-3 beste nieuwkomers van Nederland hoort voelt als een eer. De Huissense was met man Alex en dochter Sabijn op Curacao op de dag dat de uitslag bekend werd, voor een vaktraining. Omdat het op het Antilliaanse eiland vijf uur vroeger is, wachtte ze midden in de nacht op nieuws. ,,Lag ik dan met mijn laptop in bed. Geslapen heb ik niet. Toen de mail kwam en ik zag dat ik bij de beste 3 nieuwkomers van Nederland hoor, was ik zo blij.”

Gala uitgesteld

Nu is het afwachten. Op 19 april zou het Beauty Awards Gala plaatsvinden, en Wendy horen of zij degene is die zich beste nieuwkomer 2020 mag noemen. Maar zoals bij alles kwam corona ‘ertussen’, en is haar praktijk aan de Limes gesloten, in ieder geval tot 6 april. Haar clienten kunnen fotos sturen, waarna een huidadvies volgt. Ook is er contact via Whatsapp, nieuwsbrieven en videobellen, en is de webshop up to date.

 ,,Zo hoop ik mijn klanten online te kunnen helpen. Het is moeilijk. De overheid heeft mooie regelingen getroffen, ik hoop dat we hier snel gebruik van kunnen maken. Immers, de vaste kosten lopen gewoon door maar inkomsten hebben we nauwelijks. Hopelijk gaat het niet al te lang duren. Ik zie om me heen ondernemers al echt in problemen komen. Enorm vervelend.”

Dieprode jurk

Zondag 27 september is - coronacrisismaatregelen behouden - in Nieuwegein de verplaatste editie van het Beauty Awards Gala. De op maat gemaakte dieprode galajurk die al klaar hing, mag dan weer uit de kast. ,,Ik heb enorm veel zin in de finale. Dit jaar is het door de crisis wel een heel bijzondere. Hier wordt zeker niet aan voorbij gegaan. We zitten als beautyprofessionals allemaal in hetzelfde schuitje, en het is mooi om te ervaren dat dit enorm verbindt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe