Volledig scherm
'Wilde luierinzameling' bij Het Drieluik in Huissen © Teddie Pic-factory

Chaos met luiers in Lingewaard: van poep op de stoep tot extra inzamelplek

HUISSEN - Het is soms nog even chaos bij de luierinzameling in Lingewaard. Begin deze week haalde Het Drieluik in Huissen de container naar de andere zijde van de school en prompt werd op de oude plek 'wildgestort'. 

Aan de zijde van het Ot en Sienpad vond de school het verkeersonveilig worden, daarom staat de container nu aan de zijde van de Brink. Dat was niet bij iedereen bekend, met illegale stort als gevolg. 

Inlevertijden moeten gerespecteerd worden

Onderwijl plaatst de gemeente deze vrijdag wel een extra container: aan de Keizersallee in de kinderrijke wijk Loovelden. Nabij de bouwkeet kan daar overdags worden ingeleverd.

De gemeente Lingewaard hamert er op dat de inlevertijden moeten worden gerespecteerd. Daarmee moet het neergooien van stinkende luierzakken rond een inzamellocatie worden tegengegaan. 

Het inzamelen van luiers in Lingewaard verloopt sinds 1 januari nogal moeizaam. Inwoners hadden op meer inzamellocaties gerekend en de uitgifte van lege zakken is ook beperkt; zowel in aantal als in locaties. Het gratis inzamelen van luiers wordt gepromoot, omdat begin dit jaar het tarief voor ledigen van een restafvalkliko verdubbeld is. Tevens worden de grijze kliko's nog maar eens per maand opgehaald. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe