Houtsnippers bij de biomassacentrale BECC in Cuijk.
Volledig scherm
Houtsnippers bij de biomassacentrale BECC in Cuijk. © Paul Rapp

College Lingewaard: houtoven nu enig alternatief voor aardgas

BEMMEL - Een grote houtverbrandingsoven is volgens het gemeentebestuur van Lingewaard op korte termijn het enig aanvaardbare alternatief voor ‘het vergaand terugdringen van het gebruik van aardgas’.

11 reacties

 • Theo42

  2 jaar geleden
  En dat schijnt voor de nationale CO2 huishouding perfect te zijn want import-gas wordt niet meegeteld en dat uit Groningen wel.
 • Theo42

  2 jaar geleden
  Bij gas kan je dan ook CO2 afvangen. Het voordeel is dat je minder hoeft af te vangen omdat het rendement van aardgas hoger is. Tevens geen last van stikstof en fijnstof. En de natuur wordt in takt gehouden.
 • Theo42

  2 jaar geleden
  Vandaag goed nieuws. De heer J. Vollenbroek is hier in gedoken en heeft een ernstige tekortkoming geconstateerd. Zie het artikel wat nu verschenen is. De heer Vollenbroek, redder des vaderlands.
 • Elisabeth

  3 jaar geleden
  CO2-afvang voor de uitstoot van het houttransport met de straal van 150 kilometer, tijdens het transport nodig bij de aanvoer van bouwmaterialen van deze installatie? Wordt ook al het schadelijke fijnstof afgevangen of wordt dit thema liever doodgezwegen? En stel er komt nog een college elders op zo'n dom idee, waar komt dan het hout vandaan? Is er dan nog wel een bos in onze omgeving of komt het hout dan uit b.v. Roemenië?
 • J.O.S. Betuw

  3 jaar geleden
  Houtstook kan ook met co2-afvang

Betuwe