Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Dreamstime3

Commerciële bureaus verdienen grof geld aan WOZ-bezwaren in de Betuwe: ‘Wordt tijd dat hier iets aan gedaan wordt’

Betuwse gemeenten zijn helemaal klaar met commerciële bureaus die namens burgers bezwaren indienen tegen hoge WOZ-waardes. Betere voorlichting en campagnes moeten ervoor zorgen dat Betuwenaren niet meer met deze bureaus in zee gaan. ,,Uiteindelijk moeten alle inwoners hierdoor meer betalen.”

32 reacties

 • Bart Hoedemaker

  2 weken geleden
  Als de gemeente de woz niet zo gebruikt als melkkoe hoeven die bureautjes er ook niet te zijn. Die bureautjes worden weer betaald van ons belastinggeld
 • gejah nijman

  2 weken geleden
  nou ed, die van ons was 50 % verhoogd. Peildatum vorig jaar januari. Alleen is de waarde inmiddels wel weer gedaald. Wij hebben er 56.000 euro vanaf kunnen krijgen. En laat dat bedrag nu net de marktwaarde zijn. Best wel hoog.
 • Jan den Tien

  2 weken geleden
  Gemeentes moeten niet piepen. Hebben ze zelf veroorzaakt. Gewoon lager taxeren en de tarieven aanpassen zodat ze geen inkomsten derven. En de burgers met onjuiste of te hoge taxaties op hoge kosten worden gejaagd bij huurwaardeforfait en waterschap aanslag. Doe gewoon je huiswerk beter en zeur niet als de mensen hier tegen in het geweer komen!
 • Ed Schol

  2 weken geleden
  Mijn woz is 60 procent gestegen. Niet realistisch. De gemeente mag mijn huis per direct voor dat bedrag kopen. Ze hebben gewoon geld nodig. En straks lekker ook nog stevig huurwaardeforfait betalen. Ik snap wel waarom iedereen klaar is met de bestaande bestuurders. Volk is gewoon een domme pinautomaat.
 • jan Maas

  2 weken geleden
  Een verhoging van 66% in een jaar is wat veel. Goede rede voor bezwaar maken. Doe ik voorlopig zelf en wacht de reactie van de BSR af. Inschakelen van een bureau kan altijd nog.