Volledig scherm
Vuurwerk zorgt voor veel overlast, vindt D66 Lingewaard. © ROBIN UTRECHT

D66 Lingewaard wil actiever beleid tegen vuurwerkoverlast

BEMMEL - D66 wil dat Lingewaard een actief beleid gaat voeren ter voorkoming van vuurwerkschade en -overlast. Fractievoorzitter Léon Dekkers vermoedt dat er vlak voor de jaarwisseling niet of nauwelijks is gehandhaafd en vraagt uitleg van burgemeester en wethouders.

De fractie van D66 Lingewaard ontvangt graag van het college een overzicht met het aantal klachten of meldingen over het afsteken van vuurwerk. Ook wil ze een overzicht van het aantal bekeuringen dat is uitgedeeld voor het buiten de toegestane tijden afsteken van vuurwerk. 

Vuurwerkvrije zones

In Lingewaard sneuvelde op 31 december het nodige straatmeubilair. Kosten: circa 8.500 euro. Het schadebedrag lag iets lager dan dat van vorig jaar: ruim 8.700 euro.  D66 wil weten of er ook particuliere schade is geweest. Burgemeester en wethouders geven D66 nog deze maand schriftelijk antwoord. 

D66 Lingewaard benadrukt niet tegen het afsteken van vuurwerk te zijn, maar pleit  wel voor vuurwerkvrije zones op plekken waar mens en dier hinder ervaren van de knallen. Een voorstel daartoe vorig jaar werd niet door burgemeester en wethouders gesteund. In diverse omliggende gemeenten, zoals Arnhem, bestaan al wel vuurwerkvrije zones. Buurgemeente Overbetuwe heeft ze niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe