Volledig scherm
Pierre Cuypers (links) overhandigt het eerste exemplaar van de Canon van Lingewaard aan wethouder Bud Joosten. foto Gerard Verschooten

D66 Lingewaard wil af van 'bedroevende' cultuuragenda

HUISSEN - D66 in Lingewaard vindt het hoog tijd om iemand aan te wijzen die inzichtelijk gaat maken wat er allemaal te doen is op cultureel gebied in de gemeente, bijvoorbeeld in de vorm van een advertentie. Volgens raadslid Pierre Cuypers is nu erg moeilijk te achterhalen welke activiteiten er zijn.

Er is wel een agenda op de site van het cultureel platform Lingewaard, maar Cuypers heeft het idee dat die verre van compleet is. „Ook agenda's in dag- en weekbladen vertonen lacunes." Ook is er een evenementenkalender op de site van de gemeente (die voor toeristische activiteiten weer doorverwijst naar de site van de regionale VVV), maar ook die biedt niet hét complete overzicht, meent Cuypers.

'Platform korten'
Liefst had hij het budget van het cultureel platform met 10.000 euro gekort om voor dat geld een adequate agenda te laten maken. Andere partijen willen echter niet zover gaan.

Gênant
Wethouder Theo Janssen vindt ook dat de huidige agenda van het platform 'bedroevend weinig' informatie bevat en wil werk maken van een goed gevulde agenda, maar zegt nog niet hoe.

„Misschien ga ik het zelf wel doen", reageert Cuypers. "Want hoe het nu gaat is gewoon gênant. Terwijl er genoeg belangstelling is voor cultuur. Voorstellingen in de Theaterkerk zijn in no time uitverkocht, dat zegt genoeg."

Betuwe