Volledig scherm
De slopers zijn al een heel eind met voorbereiding van de transformatie van de Heilige Martinuskerk in Gendt. © Erik van 't Hullenaar

De Heilige Martinus van Gendt is zijn vleugels al kwijt

GENDT - De Heilige Martinuskerk aan de Nijmeegsestraat in Gendt is tegenwoordig het domein van bouwvakkers. Niet om het nafluiten van mooie vrouwen vanaf de bouwsteiger op te biechten, maar om de kerk deels te slopen. 

Het kerkgebouw van de Parochie Heilige Maria Magdalena is door het teruglopende aantal kerkgangers aan de mis onttrokken. In de voormalige kerk worden 22 appartementen gebouwd door Hendriks Bouw Ontwikkeling dat elders op het terrein ook nog 12 patiowoningen bouwt. 

Een deel van de kerk blijft staan, maar om de bouw van de appartementen mogelijk te maken, is gedeeltelijke sloop wel noodzakelijk en die is nu in volle gang. De zijkanten van de kerk zijn inmiddels verdwenen. 

Door de appartementen in het kerkgebouw onder te brengen, blijft het beeldbepalende gebouw wel voor Gendt behouden. Ook blijft de klokkentoren van de parochie, waarin een ruimte wordt gemaakt voor kerkvieringen, een mortuarium en een Mariakapel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe