De meest oostelijke windmolen, het dichtstbij Ressen, van windpark Nijmegen-Betuwe draait op half vermogen. Daardoor is er nachtelijke herrie te horen, waar sommige mensen last van hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
De meest oostelijke windmolen, het dichtstbij Ressen, van windpark Nijmegen-Betuwe draait op half vermogen. Daardoor is er nachtelijke herrie te horen, waar sommige mensen last van hebben. © Gerard Verschooten

Defecte windmolen houdt omwonenden in Nijmegen-Noord en Reeth uit slaap: ‘Vervelende, monotone bromtoon’

NIJMEGEN/REETH - Een kapotte windmolen op het Windpark Nijmegen-Betuwe langs de A15 zorgt al meer dan een maand voor herrie. De geluidsoverlast is weliswaar afgenomen, maar nog niet weg. ,,Het is een vervelende, monotone bromtoon.”

22 reacties

 • T Lamme

  12 maanden geleden
  De wieken zijn op 12 februari verdwenen. Wat is de reden?
 • Riana Haaren

  1 jaar geleden
  Stop met de windmolens. Ze zijn ongelofelijk lelijk en totaal niet duurzaam. Zodra de levensduur erop zit dan zitten we met dat afval opgezadeld. Bovendien is er te weinig rendement van windmolens. Ze zorgen ook voor geluidsoverlast. Bovendien zijn ze dodelijk voor vogels en ons landschap is voorgoed vervuild. Kortom, weg ermee.
 • M.C. Fels

  1 jaar geleden
  Hoe is het mogelijk dat het kennelijk acceptabel gevonden wordt om deze mensen uit hun slaap te houden? Dit is zo enorm killing voor het draagvlak. In Zutphen hebben we ook een bromtoon. O, dus daar komt het van..., daar staan nl ook turbines. COmpleet idioot dat het apparaat niet gewoon uit wordt gezet. Tot hij is gerepareerd. Snap ook niet dat de bevolking dat niet eist.
 • bart verplak

  1 jaar geleden
  Schijt hebben aan Reeth. Kent u die uitdrukking?
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Tja, zoals iemand terecht zei, windenergie zelf is duurzaam maar windmolens zelf zijn dat niet. Vaak gemaakt in de beerput van de wereld China, ze vergen veel onderhoud nodig want het blijft mechanisch met bewegende delen, gaan maar beperkt lang mee, slecht voor de vogel- en straks de visstand, zorgen voor geluids- en landschapoverlast. Kernenergie was vele malen beter geweest, maar ja, er is het monsterverbond tussen de gesubsidieerde klimaatkerk en klimaatondernemers die grof geld verdienen