Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Diny Selman, Gerry Joosten en Monique Ritzen. © Erik van 't Hullenaar

Dementie in Doornenburg totaal geen taboe meer

DOORNENBURG - Dementie zo vroeg mogelijk herkennen, uit de taboesfeer halen en inwoners zo veel mogelijk helpen. Met die insteek begonnen Doornenburgers twee jaar geleden de strijd tegen de ziekte dementie. ,,Hier wordt nu door iedereen heel gewoon over dementie gesproken.” 

,,Misschien wel de helft van alle Doornenburgers", is het antwoord op de vraag hoeveel van de inwoners inmiddels direct of indirect meedoet met het dementieproject. En dat mag een groot succes heten, zo beamen Diny Selman, Gerry Joosten en Monique Ritzen. Drie aanjagers van de formule om van Doornenburg een 'dementie-vriendelijk dorp’ te maken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe