Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Dementiemarkt voor mantelzorgers in Lingewaard

BEMMEL - De Stichting Welzijn Lingewaard wil meer aandacht voor dementie en mantelzorgers die de zorg hebben over een naaste die aan deze ziekte lijdt.

Volgens Monique Ritzen van SWL kampen mantelzorgers met een informatieachterstand en daar hoopt de welzijnsstichting met de Dementiemarkt verandering in te brengen.

,,We doen in Bemmel al het één en ander aan hulp bij dementie met zorgaanbieders en met medewerking van de Radboud Universiteit. Maar we merken ook dat er onder mantelzorgers veel behoefte is aan informatie. Dan heb je het over hulp, maar ook over ontlasting van de mantelzorger zelf. Er zijn al veel partijen actief die daar een rol in kunnen spelen, maar veel mensen die daar baat bij zouden hebben, kennen de mogelijkheden niet of onvoldoende. Die hopen we, voor de hele gemeente Lingewaard, te bereiken met deze eerste Dementiemarkt”, zegt Ritzen.

De markt wordt gehouden op dinsdag 18 september van 19.30 tot 21.00 uur aan de Gouden Appel 122 in Bemmel. De toegang is gratis. ,,Alle betrokken partijen zijn daar om informatie te verstrekken. Omdat mantelzorgers hun naaste met dementie vaak niet alleen kunnen laten, kunnen de mensen met dementie gewoon meekomen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe