Docent Youri van Leeuwen en Devid Grupstra (links) die na drie jaar al klaar is met vier jaar praktijkvakken. De leerling van het OBC in Huissen begint daarom komend schooljaar in zijn examenjaar ook al met zijn vervolgopleiding. Carrosseriebouw wordt een nieuw vak op de school en Devid is de eerste leerling die dit gaat doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Docent Youri van Leeuwen en Devid Grupstra (links) die na drie jaar al klaar is met vier jaar praktijkvakken. De leerling van het OBC in Huissen begint daarom komend schooljaar in zijn examenjaar ook al met zijn vervolgopleiding. Carrosseriebouw wordt een nieuw vak op de school en Devid is de eerste leerling die dit gaat doen. © Erik van 't Hullenaar

Devid (15) heeft twee rechterhanden en loopt een jaar voor: ‘Het enthousiasme spat ervan af’

HUISSEN - Devid Grupstra uit Bemmel is een snelle leerling. De 15-jarige vmbo-scholier start komend schooljaar zijn examenjaar op het Over Betuwe College in Huissen, maar begint gelijktijdig aan zijn vervolgopleiding op het ROC in Nijmegen. Het OBC begint speciaal voor hem de nieuwe module carrosseriebouw. 

 1. Angst voor bewapening boa: burgemeesters vrezen dat ze te veel op politieagenten gaan lijken
  PREMIUM
  43

  Angst voor bewapening boa: burgemees­ters vrezen dat ze te veel op politie­agen­ten gaan lijken

  Veel gemeenten in Oost-Nederland staan huiverig tegenover verdere bewapening van hun boa’s. Ze vrezen onder meer dat een boa te veel op een politieagent gaat lijken. De vraag naar hulpmiddelen als pepperspray, wapenstok en handboeien neemt onder boa’s en hun vakbonden toe omdat de boa een steeds grotere rol speelt in handhaving en toezicht en daarbij vaker te maken krijgt met agressie en geweld.
 1. De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak
  Play

  De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak

 2. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

Betuwe