Motoren, wandelaars en fietsers op de dijk bij Doornenburg. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Motoren, wandelaars en fietsers op de dijk bij Doornenburg. Archieffoto. © Gerard Verschooten

Dijkbewoner Wil strijdt tegen asociale motorrijders: ‘Zijn er bij die plat op buik de bocht door gaan’

InterviewGaat het ditmaal wel lukken? Aan Doornenburger Wil Volleberg zal het niet liggen. Hij is de voorbij jakkerende motoren op de Betuwse dijken spuugzat. Vorige maand zwengelde hij de overlast aan bij de politieke partijen in Lingewaard. Na drie jaar staat het onderwerp dan ook weer op de politieke agenda. 

5 reacties

 • Steven Scheffer

  1 jaar geleden
  Ik woon sinds 1963 langs de dijk. Toen waren er geen schreeuwende wielrenners en nietsontziende racemotoren. Het is niet leuk meer en wandelen is voorbij. Overigens zijn er ook motoren die rustig rijden en die je bijna niet hoort. Wielrenners zijn over het algemeen b nog erger. Testosteron bommen noemen wij ze. Van mij mogen alle dijken afgesloten worden voor alle doorgaande verkeer.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Een klein beetje heeft die man wel gelijk , de dijken zijn er niet om te racen , al nodigen ze bij sommige snelle jongens er wel toe uit, die verpesten het dan voor de rest die lekker rustig wilt toeren , dan het geluid. ,vooral de wat oudere motoren , v.n choppers zijn nu eenmaal uitgerust met dat uitlaat systeem om dat anders de uitlaat gassen niet goed worden afgevoerd , en met een ander soort uitlaat de motor niet goed presteert en kan beschadigen hier zijn wettelijke regels voor opgesteld
 • Tjeu Claase

  2 jaar geleden
  Deze man heeft groot gelijk ! Het is bij tijd en wijle associaal Laten ze met normale snelheden rijden en niet met die idiote knalpotten!
 • Anton Jansen

  2 jaar geleden
  Volgens mij is het nog steeds een weg. En geen recreatiegebied. Als men er een recreatiegebied van wil maken. Prima, sluit de weg af voor doorgaand verkeer of voor gemotoriseerd verkeer. Maar dan wel voor zowel auto`s als motors. Deze meneer doet een beetje als Remy uit Alleen op de wereld. Zo werkt het niet.
 • W. Loeffen

  2 jaar geleden
  "Wie naast Schiphol of het circuit van Zandvoort gaat wonen weet toch waar hij aan begint?" Wat een kul van een vraag. Dit raakt kant nog wal. Een zeer manke vergelijking. Ik denk dat de verslaggever een van die racers is, gezien de vragen.