Jan Vroegindeweij (achteraan) en Henk in 't Hout bij de weilanden tussen de A15 en Engelandstraat, waar ze vier windturbines willen plaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vroegindeweij (achteraan) en Henk in 't Hout bij de weilanden tussen de A15 en Engelandstraat, waar ze vier windturbines willen plaatsen. © Raphael Drent

Dit zijn de mannen van Betuwemolen: ‘Wij dachten: waarom zouden we die windturbines niet zelf bouwen?’

ZETTEN/ ANDELST/ DODEWAARD - De plannen zijn al zes jaar oud, het spel is in verhitte vorm nu een jaar op de wagen: de bouw van windturbines langs de A15 tussen Zetten, Andelst en Dodewaard. Waarbij ‘team zuid’ nu oproept om snel en solo door te mogen gaan. Wie vormen Maatschap Betuwemolen? Wat zijn hun concrete plannen? En hoe gelukkig of ongelukkig wordt de buurt ervan? 

4 reacties

 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  Zelfs groene stroom is niet goedkoper dan grijze stroom dit gaat alleen maar om 1 ding en dat is zoveel mogelijk euro'tjes opstrijken door beide lieden. deze lieden spreken gewoon voor zichzelf. het is wat Sjaan ook zegt dat die dingen de oplossing niet zijn voor een verzonnen probleem.
 • Sjaan Levertraan

  4 maanden geleden
  Wat een bijzondere motivaties: "een lagere molen met grote wieken ziet er esthetisch niet uit" zij willen het hele landschap een ander aanzien geven en dát ziet er esthetisch niet uit. En het verhaal over het geluid dat bij zoveel beaufort niet te horen is; onzin. Het laagfrequente geluid komt overal door en overheen en zorgt voor veel overlast vooral in de nacht als het omgevingsgeluid minder is. Mooi voorbeeld van in je eigen straatje praten. Deze molens zijn géén oplossing maar een probleem.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  En wij denken, dat die dingen niet gebouwd dienen te worden wat deze lieden ook willen. Stop daarom deze onzin en houdt het landschap schoon. Trouwens hoe willen ze de stroom afgeven als het stroomnet volzit en er dus niets bij kan. het gaat hier zeker om de subsidie!
 • m bruijn

  4 maanden geleden
  Dag landschap.

Betuwe