Volledig scherm
PREMIUM
Docent Bart Elfrink (rechts) met twee cursisten van de Open Academie in De Kinkel in Bemmel. Docenten en cursisten werken aan een doorstart nu de Open Academie de handen van het volwassenenonderwijs af trekt. © Erik van 't Hullenaar

Docenten en cursisten Open Academie maken herstart

BEMMEL - Docenten en cursisten van de Open Academie richten een nieuwe vereniging op om zelfstandig door te gaan met cultuur- en kunstonderwijs in Lingewaard. Het bestuur van de Open Academie besloot vorige week om zelf per 1 juni met het geven van cursussen te stoppen. 

De cursussen voor volwassenen in tekenen, schilderen, pottenbakken, fotografie of andere kunstvormen werden al tientallen jaren gegeven onder de vlag van Open Academie in de Kinkel in Bemmel. De Open Academie krijgt subsidie van de gemeente Lingewaard, maar dat is volgens bestuursvoorzitter Frans Polman te weinig om het cursusaanbod aan te kunnen blijven bieden. Zijn academie legt zich daarom alleen nog toe op het geven van lessen op scholen in Lingewaard en Overbetuwe. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe