Volledig scherm
De documentairemakers Maxime Vernooij (links) en Desi van Driel © Maxime Vernooij

Documentaire Gendtse Maxime wint internationale prijs

GENDT - De Gendtse Maxime Vernooij (20) is samen met Desi van Driel in de prijzen gevallen bij het Telling Tales Festival in Manchester. 

Daar worden veelal korte documentaires vertoond van professionals, studenten en amateurs. Vernooij, ook columnist bij de Gelderlander,  en Van Driel die studeren aan Hogeschool Utrecht, werden eerste in de categorie 'internationale studenten docu's'. 

En dat kwam als een verrassing voor ze want ze waren er afgelopen weekeinde zelf niet bij. ,,Te kostbaar", zegt Vernooij. ,,Ik hoorde het zondagavond van een klasgenoot die wel in Manchester was. Ik heb een gat in de lucht gesprongen want ik had dit totaal niet verwacht, echt bizar."

YouTuber

De prijswinnende film, één van ruim negentig inzendingen,  gaat over het leven van een fulltime YouTuber. Over de druk waar zo iemand mee te maken heeft, zoals de verwachting van honderd duizenden fans, onbegrip en non stop online zijn. ,,Volgens het juryrapport hebben wij in onze film antwoord gegeven op alle vragen die hierover kunnen leven bij kijkers, zoals 'hoe kun je je werk maken van YouTuber zijn."

Volledig scherm
De poster van de documentaire © Maxime Vernooij

De film is 16 en 17 juni in Utrecht te zien op het internationale CampusDoc Film Festival in Utrecht en later dit jaar op een festival in Cork, Ierland. De twee hopen daar wel bij te zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe