Drugsproductie mogelijk oorzaak van grote brand in schuur Doornenburg

videoDOORNENBURG - De grote brand die donderdagochtend in een schuur aan de Rijndijk in Doornenburg woedde, is mogelijk ontstaan doordat daar een drugslab zat. Een speciaal team van de politie doet nu onderzoek bij de afgebrande schuur, meldt een woordvoerder.

Het gaat om de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Die is getraind en uitgerust om op te treden bij chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. ,,We houden rekening met verschillende oorzaken van de brand’’, zegt de politievoorlichter. ,,Eén daarvan is dat er drugs werd geproduceerd. Dat kunnen we nu alleen nog niet met zekerheid zeggen.’’

Bij de schuurbrand vonden meerdere ontploffingen plaats. De brandweer liet eerder weten dat het daarbij mogelijk ging om geëxplodeerde gasflessen. Het dak van de schuur is voor een groot deel weggebrand, de nokbalk heeft zware schade opgelopen. Dat zou het onderzoek bij het gebouw moeilijk maken.

Voor zover bekend raakte niemand gewond bij de brand.

Volledig scherm
De afgebrande schuur aan de Rijndijk in Doornenburg. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe