Volledig scherm
PREMIUM
Luuk en Riet Timmers hebben uitzicht op Kasteel Doornenburg. © Erik van 't Hullenaar

Druk tegenover het kasteel van Floris? ‘Dat valt best mee als je Rotterdam gewend bent’

OverburenDirect uitzicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Deze week: Luuk Timmers (67) en zijn vrouw Riet. Zij wonen tegenover Kasteel Doornenburg. 

‘Met de kaart op schoot zat ik in de auto. Paspoort mee voor de zekerheid. In 1985 was dat, bijna 35 jaar geleden. We woonden toen in Rotterdam en ik, huisarts, was op zoek naar een praktijk. Het was destijds heel moeilijk er één te vinden en dit diende zich aan. Nog nooit had ik van Doornenburg gehoord.

Eenmaal hier, wist ik niet wat ik zag. Meteen was ik verliefd op dit grote pand, met de praktijk aan huis. En deze prachtige plek. We móeten dit gewoon doen, zei ik die avond tegen Riet, anders krijgen we er straks spijt van.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe