De uitgebrande auto die is gebruikt bij de aanslag op het gemeentehuis van Lingewaard werd gisteravond afgesleept.
Volledig scherm
PREMIUM
De uitgebrande auto die is gebruikt bij de aanslag op het gemeentehuis van Lingewaard werd gisteravond afgesleept. © 112 Nieuws Gelderland

Een afscheidsbrief gebruiken als bron, mag dat?

Mag je als journalist iemands afscheidsbrieven als bron gebruiken? Ja, juridisch mag dat. Maar is het kies er rechtstreeks uit te citeren en delen van de handgeschreven brieven te publiceren?

4 reacties

 • Tineke van der Galien

  3 jaar geleden
  Nog maar een keer proberen. De Gelderlander geeft een vertekend beeld. De Gelderlander wilde alleen maar aantonen dat de man verward was en niet of er ook vieze spelletjes met de man gespeeld zijn. Ik dacht dat de krant er was om het complete beeld te geven en niet alleen maar een selectief beeld.Ik kan dus in de toekomst geen enkel artikel meer serieus nemen want misschien schrijven ze ook daarin alleen maar wat we van de Gelderlander mogen lezen.
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Men kan ook zonder enige bedoeling publiceren? Hij heeft iets gedaan wat iedereen raakt, dus iedereen zou kennis mogen nemen van zijn afscheidsbrieven. En dan kan iedereen die meent te moeten oordelen zelf oordelen.
 • Willem

  3 jaar geleden
  Laat het "gebeuren" rusten!!  Deze man heeft zoals zovelen niet de hulp gehad die hij zou moeten hebben. 
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Als je jezelf moet verdedigend via een artikel dan weet je dat je een grens hebt overschreden Gelderlander. De zoveelste inbreuk op privacy en alweer een sensatiebelust verhaal. Is het waar, ja, praktisch alles klopt maar verplaats u zichzelf een in de nabestaanden. De discussie kan je op allerlei manieren voeren maar niet op deze manier. En hoe komen jullie aan die brieven, wie heeft deze aan jullie vertstrekt. Schandalig

Betuwe