Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegenaar Ton Roumen. ,,Door alle prikkels om ons heen is het nooit stil in deze communicatiemaatschappij.” © Erik van 't Hullenaar

Een dag lang stilte ademen in het Dominicanenklooster in Huissen

HUISSEN/ NIJMEGEN - Stilte is lastig te vinden als het altijd druk is om je heen. Om mensen de weldaad ervan te laten ervaren, organiseert Ton Roumen op 26 januari een stiltedag in het Dominicanenklooster in Huissen.

Quote

Voor mij persoon­lijk is stilte als het oog van een orkaan. Daar is het stil, terwijl het rondom heel hard waait

Ton Roumen

,,Stilte is een gelaagd begrip. Door alle prikkels om ons heen is het nooit stil in deze communicatiemaatschappij. Voor mij persoonlijk is stilte als het oog van een orkaan. Daar is het stil, terwijl het rondom heel hard waait. Met die stilte probeer ik me te verbinden in het dagelijks leven”, zegt Nijmegenaar Ton Roumen (63).

Het duurde even voordat de spiritueel auteur en coach dat ook vond. Ongeveer vijftien jaar geleden kreeg Roumen last van de prikkels om zich heen. Hij had een veeleisende baan als onderwijsadviseur, waarvoor hij met het openbaar vervoer van hot naar her reisde en veel vergaderde. Thuis wachtten zijn partner en drie kinderen. 

Ter compensatie van de drukte begon Roumen steeds vaker de stilte op te zoeken. Die vond hij in meditatie. Als puber was hij uit interesse voor religie en spiritualiteit gaan mediteren. Door de hectiek van alledag was hij het mediteren kwijt geraakt. Roumen besloot zijn werk af te bouwen om ,’een meditatieve houding te integreren in het dagelijks leven’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe