Over de kap van deze duizend populieren oordeelt de Raad van State vermoedelijk nog net voor de zomer. Grofweg de helft van de bomen in de oksel A15-Betuweroute-Van Elkweg gaat vanaf maandag plat.
Volledig scherm
Over de kap van deze duizend populieren oordeelt de Raad van State vermoedelijk nog net voor de zomer. Grofweg de helft van de bomen in de oksel A15-Betuweroute-Van Elkweg gaat vanaf maandag plat. © Google

Eerste bomen voor doortrekking A15 maandag plat

BEMMEL/HUISSEN - De eerste 170 bomen die moeten wijken voor de doortrekking van de A15 worden vanaf maandag gekapt. Rijkswaterstaat laat ze in de oksel van de A15-Van Elkweg-Betuweroute omzagen. 

Op deze locatie moeten de eerste archeologische studie en bomonderzoeken plaatsvinden. Op die manier kan de aannemer ná de juridische procedures zo snel mogelijk beginnen met het verbreden van de viaduct Van Elkweg/Karstraat - tussen Bemmel en Huissen - over de spoorlijn en de toekomstige A15; en de bouw van een fietstunnel op die plek. 

Raad van State-oordeel

In mei hoort de Raad van State de bezwaarmakers en naar verwachting is er rond de zomer uitsluitsel over de protesten, onder meer over de kap van duizend populieren langs het huidige enkelbaans A15-tracé tussen Knooppunt Ressen en Bemmel. 

Betuwe