Sanne Hodzelmans en Theo Peters bezoeken een van de eerste tiny houses die klaar is voor de ontvangst van Oekraïense vluchtelingen.
Volledig scherm
Sanne Hodzelmans en Theo Peters bezoeken een van de eerste tiny houses die klaar is voor de ontvangst van Oekraïense vluchtelingen. © Gerard Burgers

Eerste Oekraïners arriveren maandag in Huissen: ‘Ze krijgen twee keer per week Nederlandse les’

HUISSEN - De eerste Oekraïense vluchtelingen nemen komende maandag hun intrek in één van de tiny houses in Huissen. De huisjes zijn tijdelijk neergezet in de wijk Zilverkamp. ,,De huisjes zijn ingericht, schoongemaakt en vrijdagmiddag komen de borden, het bestek, thee- en handdoeken. En dan is het wachten op de Oekraïners”, zegt Theo Peters van de gemeente Lingewaard.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”