Rita Spikker, directrice van Stichting Welzijn Lingewaard. ,,Het gaat niet om mij, maar om mijn mensen en om de inhoud.”
Volledig scherm
PREMIUM
Rita Spikker, directrice van Stichting Welzijn Lingewaard. ,,Het gaat niet om mij, maar om mijn mensen en om de inhoud.” © Erik van 't Hullenaar

Einde van Stichting Welzijn Lingewaard nabij en dat zorgt voor verdriet: ‘Ons team zit zó in alle haarvaten van de kernen’

Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) houdt op te bestaan. Het aantal welzijnsorganisatie in de gemeente gaat terug van drie naar één. Het besluit raakt tientallen medewerkers en honderden vrijwilligers. Tot groot verdriet van directrice Rita Spikker.

1 reactie

 • Mic

  2 maanden geleden
  Let maar op: om nu €10 te besparen gaat de gemeente straks €100 uitgeven!
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?