Volledig scherm
Emile Smit in Tiel. © Foto Jan Bouwhuis

Emile Smit is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

HUISSEN/TIEL - Emile Smit (66) uit Tiel is vrijdag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Hij kreeg het lintje van commissaris van de Koning Clemens Cornielje, tijdens een zitting van het Model European Parliament Gelderland in het stadhuis van Arnhem.

Volledig scherm
Emile Smit in 2013 bij een vitrine met speelgoed voor kinderen van welgestelde ouders in Huissen. © Erik van 't Hullenaar

Smit neemt afscheid van het MEP Gelderland. In de 24 jaar dat hij bestuurslid en provinciaal coördinator van het modelparlement was, heeft Smit honderden jongeren laten ervaren wat het is Europarlementariër, commissievoorzitter of journalist te zijn.

In 1975 stond Emile Smit aan de wieg van de Historische Kring Huessen. Daarvan was hij 25 jaar bestuurslid.
 In zijn woonplaats Tiel is Smit al 28 jaar actief voor de Oudheidkamer Tiel.

Emile Smit, die in 2010 met pensioen ging, was in zijn werkende leven docent en adjunct-directeur op het Lingecollege in Tiel.

Als blijk van grote waardering voor al het vrijwilligerswerk dat Smit in hun gemeenten doet, waren de burgemeesters Hans Beenakker van Tiel en Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard aanwezig bij de uitreiking.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe