Volledig scherm
PREMIUM
File op de A325 tussen Knooppunt-Ressen en Arnhem-Zuid. © Erik van 't Hullenaar

Er werd gewerkt aan de A325 en bij het Looveer in Huissen klotste het geld tegen de veerstoepen

ColumnIn het bidboek van Arnhem over een Eurovisie Songfestival op Betuwse grond wordt GelreDome waarschijnlijk afgeschilderd als het kloppend hart van Gelderland. Een mooie vondst. Dat sluit taaltechnisch naadloos aan bij het infarct dat deze week ontstond op de verkeersaders rond deze cabrio van Vitesse. 

Quote

Echte wielren­junks zijn in staat elke dag de hele touretappe ongehin­derd op de autoradio te volgen

Volledig scherm
Columnist Joop Brons © DG

De klaagzang was niet van de lucht. De jongens en meisjes van de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat kregen het zwaar te verduren over de lamlendige manier waarop ze de hele operatie aanpakten.

Volslagen ten onrechte natuurlijk. De voordelen van het dotteren van de snelwegen stapelen zich in rap tempo op. Iedereen heeft deze hele week nog eens heerlijk kunnen trainen voor de Vierdaagse. Bij het Looveer in Huissen klotste het geld tegen de veerstoepen. Echte wielrenjunks zijn in staat elke dag de hele touretappe ongehinderd op de autoradio te volgen.

Je leert bovendien vanachter het stuur wat het verschil is tussen echte en lokborden. Je kunt genieten van de flora en fauna om je heen en zelfs je vakanties duren wat langer dan gepland. Zo zijn er tal van voorbeelden van voordelige bijwerkingen op te noemen.

Het is dus belachelijk om een stresscoach als bijrijder mee te laten liften. Bovendien, je loopt thuis tijdens een opknapbeurt toch ook niet constant te mopperen over die gereedschappen en materialen op de looproute door de woonkamer?

Maar wat nu als de Vierdaagse voorbij is? De Tour de France afgelopen en de vakantie erop zit? Dan blijken alle vogels ineens enkel schreeuwende kraaien en eksters. IKEA is nog steeds onbereikbaar en het Songfestival gaat naar Rotterdam. En waarschijnlijk is het RTL-programma ‘Help, mijn man is klusser’ nodig om de chaos in de woonkamer op te lossen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe