De HAS-studenten Yorben Makkinga (links) en Sander Govaert bekijken in de Bemmelse kas het succesproduct kurkuma.
Volledig scherm
PREMIUM
De HAS-studenten Yorben Makkinga (links) en Sander Govaert bekijken in de Bemmelse kas het succesproduct kurkuma. © Erik van 't Hullenaar

Exotische specerijen, made in de Betuwe: ‘Kurkuma telen blijkt eigenlijk helemaal niet zo lastig’

BEMMEL/ HUISSEN - Sinds twee jaar geleden wordt in een hoek van een groot kassencomplex in tuinbouwgebied NEXTgarden gepoogd kurkuma en zwarte peper te gaan kweken. Exotische specerijen, made in Bemmel. ,,Gele en rode paprika’s waren in de jaren vijftig ook nieuw.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe